logo

Dejan Josić

One2Improve aplikacija - Continuous improvement alati kroz digitalizaciju i Change Management

 

dejan josić

heineken

 

Da li se alati za rešavanje problema mogu primeniti na način da uključe 100% zaposlenih u organizaciji, a da njihova primena bude veoma jednostavna i efikasna? Da li nam #digitalizacija može pomoći na tom putu, i koliko široka može da bude njena primena? Na koji način organizacija može takvu #promenu kvalitetno da sprovede u praksi, a da upotreba nove tehnologije bude prepoznata i prihvaćena kao prava #dodatnaVrednost.


U toku ove prezentacije moći ćete da se upoznate sa digitalnim rešenjem koje danas kompanija Heineken koristi kao alat u #ContinuousImprovement-u, kao i o primeni #ChangeManagement pristupa u implementacije iste.

  

  

 

 

O GOVORNIKU:

Dejan Josić 10 godina iskustva u Supply Chain-u stiče u kompanijama Tarkett i Heineken, od pozicija trainee-ja do današnje pozicije menadžera proizvodnje.  

Poseduje više nego dovoljno kako znatiželje za novim stvarima / za rastom, tako i pozitivne energije koja podržava sprovođenje svakog detalja poslovnih akcija koje preduzima. I ljudi oko njega to osećaju.


Ako ga pitate zašto se opredelio za Supply Chain, reči će: "Zato što ti daje mogućnost upoznavanja celog biznis modela jedne organizacije, mogućnost da budeš deo jednog lanca koji predstavlja “kičmu” organizacije, i samim tim da imaš svuda oko sebe velike mogućnosti konstantnog razvijanja kompetenci i znanja. Ali iznad svega, ono što volim kod supply chain-a jeste ta potreba za stalnim unapređenjima! I upravo odatle i dolazi rano razvijanje svesti o važnosti #ContinuousImprovementManagement-a u svakoj organizaciji." 


Od samog početka svoje profesionalne karijere bio je uključen u razvoj organizacija kroz metodologije poput #WCM i #TPM. Uvideo je njihovu stratešku važnost u praktičnoj primeni počev od customer service-a i planiranja proizvodnje, nabavke, distribucije, preko logistike i proizvodnje, pa do strateškog planiranja, kao i međusobnih veza sa svim povezanim službama.


"Ono što me motiviše da svaki dan radim na svom razvoju i učestvujem u razvoju TIMA je to što unapređenjima nema kraja, na tom putu nisi i ne možeš biti sam, ne prihvataš status quo i učiš od okruženja. Izazovi koji su sastavni deo svakog dana, mogu biti pretvoreni u prednosti upotrebom adekvatnih alata, ali ono što može da osigura uspeh i podiže #KvalitetProcesa na održiv način jeste razvoj ljudi, timski rad i kvalitetna Komunikacija."

Naravno, preduslovi za takvo okruženje su jako liderstvo.

 

Dejanova polja interesovanja, koja su fokus svakoga dana su:

- Razvoj ljudi
- Shopfloor excellence
- E2E approach
- Situacino liderstvo
- Autonomno održavanje
- Digitalizacija
- Agile
- Continuous improvement methodologies

 

Dejanov moto je: “Ukoliko se ne menjamo, ne rastemo”

 

Dođite da osetite energiju jednog pravog lidera!